نوشته شده توسط : بهزاد کریمی

 

روتر چیست؟

اگر روتر را بخواهیم از نظر لغوی معنا کنیم می توانیم به آن مسیر یاب بگوییم. این روتر ها یا مسیر یاب ها تجهیزات فیزیکی هستند که چندین شبکه بی سیم یا کابلی را به یکدیگر متصل می کنند. و این همان تجهیزی است که در اینترنت مشخص می کند بسته های اطلاعاتی از کدام مسیر به مقصد برسند و در نهایت رسیدن آن به مقصد را کنترل می کند از نظر فنی یک روتر یک گذرگاه لایه 3 است یعنی روتر های کابلی یا بی سیم شبکه ها را مانند یک گذرگاه به یکدیگر متصل می نمایند و این لایه همان لایه در مدل معروف شبکه یا مدل OSI است.

شبکه های خانگی معمولاً از یک IP یا پروتکل اینترنت استفاده می کنند که می تواند کابلی یا بی سیم باشد. پروتکل IP معمول ترین لایه مورد استفاده در لایه های OSI است. یک روتر IP مانند مودم های DSL یا مودم های کابلی سرعت بالا شبکه خانگی LAN را به شبکه WAN اینترنت متصل می کند.

با جمع آوری و نگهداری اطلاعات مربوط به پیکربندی در یک حافظه که به آن جدول مسیریابی می گویند، روترها توانایی فیلتر ترافیک ورودی و خروجی بسته به IP فرستنده و گیرنده را دارند. بعضی روتر ها به شبکه های خانگی امکان آپدیت جدول مسیریابی از طریق یک مرورگر اینترنتی را می دهند.  روتر های باند پهن وظایف یک روتر را با عملکرد یک سوئیچ و فایروال در یک واحد ترکیب کرده اند.



:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد کریمی

نسل جدید مادربورد های ASUS در ایران رونمایی شد.


شرکت ASUS به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان قطعات کامپیوتری در دنیا از مادربورد های X79 خود در ایران رونمایی نمود.
مادربورد های X79 ایسوس شامل سه سری مختلف با نام های P9X79,SABERTOOTH X79 و RAMPAGE IV EXTREME می باشد.از ویژه گی های بارز سری P9X79 بهره مندی ازمدار برق رسانی پیشرفته با نام DIGI + VRM II می باشد که از دو میکروچیپ هوشمند برای کنترل برق مادربورد بهره می برد.همچنین به کارگیری فناوری BT GO! 3.0 از دیگر ویژه گی های این مادربورد می باشد.در دل این فناوری از چیپ ست Bluetooth 3.0 استفاده شده است که 8 برابر سریعتر از نسل قبلی خود می باشد. به واسطه استفاده از این فناوری کاربران می توانند از قابلیت Wi-Fi نیز استفاده نمایند. قابلیت ASUS SSD Caching نیز از دیگر فناوری های بکاررفته در ایرن سری می باشد.این توضیح لازم است که اینتل در پلتفرم Z68 خود از این فناوری پشتیبانی می نمود اما به دلایلی از پشتیبانی این فناوری در سری جدید مادربورد های خود ،خود داری نمود.ایسوس نیز ضعف های این فناوری را برطرف نموده و نوع جدیدی از آن را که بسیار کامل تر از نسخه قبل می باشد را ارائه نمود.یکی جالب ترین نکات در مورد مادربورد های جدید ایسوس که بدان شاره شد، فناوری با نام ASUS BIOS flashback می باشد.به واسطه این تکنولوژی کاربران می توانند از BIOS خود یک نسخه پشتیبان تهیه و آن را در یک حافظه فلش ذخیره نماید و در مواقعی مانند اورکلاک و یا موارد دیگر BIOS دستگاه دچار مشکل شد،آن را به سرعت به حالت اول برگردانند.شاید در نگاه اول این یک فناوری ساده باشد، اما نکته جالب اینجاست که کاربر حتی می تواند بدون پردازنده و حافظه این عمل را انجام دهد.یعنی هیچ نیاز به بوت شدن سیستم نمی باشد.از دیگر تغییرات مهم در BIOS این سری قابلیت شخصی ساز می باشد.یعنی کابران می توانند برای اعمال تغییرات خود بدون نیاز به مراجعه به چندین بخش ،فقط با فشار کلید F3 می توانند تنظیمات خود را ظاهر و تغییرات مورد نظر را اعمال نماید.










در بخش دوم این برنامه مادربورد معروف Rampage IV Extreme معرفی شد.این مادربورد که یکی از قویترین و خلاقانه ترین مادربورد های سری x79 می باشد از ویژه گی های برتر بهره می برد.این محصول برای اورکلاکر ها و کسانی که به دنبال یک محصول خاص می گردند در نظر گرفته شده است.از نکات شاخص این مادربورد بهره مندی از 5 رابط PCI-E 16X نسل سوم می باشد،که قابلیت پشتیبانی از حالت های 4way SLI و CrossFireX را دارا می باشد.یکی از نکات هوشمندانه در مورد این مادربورد X-Socket می باشد.در واقع کاربرانی که معمولا مادربورد های حرفه ای را خریرداری می نمایند به خصوص اورکلاکر ها از خنک کننده های گرانقیمت برای سیستم خود بهره می برند.یکی از مشکلاتی که درنسل مادربورد ها گذشته وجود داشت تغییر سایز سوکت بود و به تناوب آن کاربران مجبور بودند تا خنک کننده جدیدی را خریداری نمایند و خنک کننده قبلی آنها بدون استفاده باقی می ماند.ایسوس نیز به این موضوع پی برده و X-Socket را برروی این مادربورد عرضه نموده است.توسط این قابلیت کاربران می توانند خنک کننده های پلتفرم 1366، را برروی این مادربورد نیز نصب نمایند.اما این مادربورد از نسل بسیار پیشرفته ای از مدار برق رسانی با نام Extreme Engine Digi+ II بهره می برد.از نکات برجسته در مورد این مدار برق رسانی می توان به وجود 4 میکرو چیپ هوشمند برای برق رسانی دقیق تر و فراهم نمودن جریان های متناوب بالا اشاره نمود که بیش از پیش قدرت اورکلاکینگ این مادربورد را افزایش می دهد. یکی از خلاقانه ترین و شاید عجیب ترین بخش های این مادربورد قطعه ای به نام OCKey می باشد.این قطعه در حقیقت نقش یک کنترل از راه دور اورکلاکینگ و یک دستگاه مانیتورینگ را ایفا می نماید.از دیگر موارد ارائه شده می توان به وجود محلی برا اتصال سنسور های حساس حرارتی اشاره نمود که قابلیت ثبت دما تا 180- درجه سانتیگراد را دارا می باشد.همچنین به وسیله VGA Hotwire کاربران می توانند مقاومت های متقیر کارت گرافیک را توسط مادربورد تامین نمایند و دیگر نیاز به خرید این تجهیزات نمی باشد.




اما در بخشی دیگر مادربورد جدید SABERTOOTH X79 از خانواده TUF این شرکت معرفی شد.از ویژه گی های این سری نظامی بهره گیری از تست های موسوم به Server-Grade می باشد که قابلیت اطمینان پذیری آن نسبت به مدل های معمولی چندین برابر می باشد. سیستم خنک کننده این نسل جدید از این مادربورد نیز به مانند رسم پیشین ایسوس، تغییر نموده است و کارایی آن به طرز چشم گیری افزایش داشته است.از تغییرات به وجود آمده می تواند به وجود Vent به کارگیری 2 فن با کیفیت اشاره نمود که جریان هوا را به خوبی به جریان می اندازد.همچنین این مادربورد از 12 سنسور سخت افزار در بخش های حیاتی مادربورد بهره می برد که به صورت پویا اطلاعات دما،ولتاژ و سرعت فن را مانیتور و نمایش می دهد.همچنین کاربران می توانند برای هربخش یک تنظیم در نظر گرفته و آن را اعمال نمایند.



:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد کریمی

 

نسل جديد CPU هاى قدرتمند در كامپيوترهاى شخصى

پس از گذشت سالها، شركت Intel آخرين محصول خود را با نام Itanium2 يك تراشه 64 بيتى است به بازار عرضه كرده است.
براى آنكه بتوان از اين تراشه استفاده نمود به يك سيستم عامل 64 بيتى خاص نياز است تا بتوان از برنامه هاى 64 بيتى نيز بهره برد. اولين نسل پردازشگرها به معنى امروزى در سال 1971 توسط شركت Intel معرفى و روانه بازار شد. اين پردازشگرها به نام 4004 تنها قادر بودند مانند يك ماشين حساب كنترل محاسبات را انجام دهند و تراشه هاى 4 بيتى محسوب مى شدند. نسل بعدى اين پردازشگرها به 8بيت و سپس به 16 بيت ارتقا يافت. پس از آن CPU هاى 32 بيتى به بازار آمدند كه البته قدرت حقيقى پردازش آنها 32 بيت نبود. اين سرى از ترشه ها نيز پس از مدتى كامل شدند و سرانجام نوبت تراشه هاى 64 بيتى رسيد.
پس از گذشت سالها، شركت Intel آخرين محصول خود را با نام Itanium2 يك تراشه 64 بيتى است به بازار عرضه كرده است. براى آنكه بتوان از اين تراشه استفاده نمود به يك سيستم عامل 64 بيتى خاص نياز است تا بتوان از برنامه هاى 64 بيتى نيز بهره برد. سوالى كه مطرح مى شود اين است كه آيا كاربران عادى نيازى به چنين سيستم هايى در منزل خود دارند يا خير؟
شاراد گاندى (Sharad Ghandi) از شركت اينتل مى گويد: « با توجه به اينكه تمامى برنامه هاى كاربردى و سيستم عاملهاى مورد استفاده كاربران عادى 32 بيتى هستند، فرقى ندارد كه يك كاربر از يك تراشه 64 بيتى استفاده كند يا از يك تراشه 32 بيتي.» شركت AMD يكى از بزرگترين رقباى شركت Intel كه تا اواخر تابستان امسال قصد دارد اولين سرى تراشه هاى 64 بيتى خود را براى كامپيوترهاى خانگى و شخصى عرضه كند، نظر ديگرى در اين باره ارائــــه مــــى دارد. مديـــر عامــــل ايــــن شركـــت هكتور روئيز (Hector Ruiz) مى گويد: " كامپيوترهاى خانگى و شخصى 64 بيتى نيز در طول زمان همچون نسل قبل از خود كه به راحتى جاى كامپيوتر هاى 16 بيتى را گرفتند مورد توجه كاربران قرار خواهد گرفت."
طبق ادعــــاى شركت AMD، يــــك كامپيوتر خانـــــگى كه از تراشه 64 بيتى Athlon اين شركت بهره مى برد، بر خلاف همتاى خود كه متعلق به شركت Intel است، قادر خواهد بود تا برنامه هاى 32 بيتى را نيز به اجرا در آورد. البته اين امر به معناى افزايش سرعت و كارايى برنامه ها نيست. روئيز (Ruiz) مى افزايد: " شما با استفاده از چنين تراشه اى مى توانيد تمامى برنامه ها و سيستم عاملهاى 32 بيتى و 64 بيتى كه به زودى روانه بازار خواهند شد را بر روى سيستم خانگى خود نصب كنيد." در حقيقت نيازى به يك سيستم عامل خاص نيست.
اگرچه به نظر مى رسد رقابت بين اين دو شركت موجب سردرگمى كاربران در انتخاب تراشه براى سيستم هاى خانگى خود شده است، اما هيچ شكى وجود ندارد كه نوبت به نسل جديد برنامه ها و تراشه هاى 64 بيتى رسيده است.



:: بازدید از این مطلب : 186
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد کریمی

 

اولین پردازنده گرافیکی 40 نانومتری با حافظه آنبرد GDDR5 در دنیا

گیگابایت نسل جدید پردازنده های گرافیکی خود را بر پایه شتاب دهنده های گرافیکی سری Radeon HD 4770 عرضه کرد.شرکت گیگابایت، یکی از شرکت های پیشرو در زمینه ساخت مادربرد و کارت گرافیک، چندی پیش آخرین مدل کارت گرافیکی خود با نام GV-R477D5-512H-B را معرفی کرد. این کارت گرافیک بر پایه پردازنده گرافیکی بسیار فدرتمند ATI Radeon HD 4770 ساخته شده است که مجهز به 826 میلیون ترانزیستور با استفاده از تکنولوژی 40 نانومتری و حافظه ی GDDR5 است. از ویژگی های این کارت گرافیک می توان به آخرین موتور گرافیکی TeraScale، 640 واحد پردازنده جریانی و UVD 2 با کد کننده تصویر به تصویر Blu-ray اشاره کرد. کارت گرافیک GV-R477D5-512H-B این توانایی را دارد که تصاویر دو بعدی و سه بعدی را با کیفیت بالاتری پخش کند و تمامی انتظارات کاربران را برآورده کند.

 
ATI Radeon HD4770

کارت گرافیک GV-R477D5-512H-B با پشتیبانی از موتور جدید گرافیکی TeraScale که ترکیبی از موتور TeraFLOPS است، 640 پردازنده جریانی و نسل جدید حافظه های GDDR5 که انتقال داده در هر پین آن دو برابر حافظه های GDDR3 با همان سرعت کلاک است که در نتیجه می توان بازی های کامپیوتری را با تحرک و کیفیت بسیار بالاتری تجربه کرد. ترکیبی از 24 فیلتر CFAA و فیلترهای بسیار قدرتمند شفاف سازی عکس ها باعث شده اند که GV-R477D5-512H-B توانایی تولید تصاویر گرافیکی کاملا واقعی برای تمامی جزئیات تصاویر، از چمن گرفته تا جزئیات دیگر، را داشته باشد و بواسطه این توانایی کاربر می تواند تنظیمات گرافیکی جدیدترین و سنگین ترین بازی های کامپیوتری را بر روی بالاترین درجه خود قرار دهد و یا تصاویر واقعی و زنده ایی را مشاهده کند. همچنین، با استفاده از تکنولوژی جریانی ATI، هر کاربری می تواند به راحتی از حجم عظیمی از قدرت پردازش موازی پردازنده گرافیکی برای موارد فیزیکی، هوش مصنوعی، عملیات جریانی و محاسبات ترسیمی استفاده کند و کارهای سنگینی مانند تغییر کد ویدئوها را با سرعت باور نکردنی انجام دهد. به علاوه، این کارت گرافیک دارای فابلیت گرافیکی DirectX 10.1 است و از سایه زن مدل 4.1 پشتیبانی می کند و به همین دلیل تصاویر واقعی و خیره کننده ایی را به خصوص برای بازی های کامپیوتری ارائه می کند.

 
ATI Radeon HD4770

با کارایی های بسیار بالا، کارت گرافیک GV-R477D5-512H-B تمامی ویژگی های Blu-ray را داراست و بواسطه سیستم جریانی دوگانه، قابلیت پخش تصویر در تصویر را نیز دارد. همچنین این کارت گرافیک دارای یک اتصال کابل HDMI است. پشتیبانی از آخرین متصل کننده صدا تصویر فراگیر 7.1 این اطمینان را به شما می دهد که می توانید از ویژگی های آخرین تکنولوژی های تصویری بهره کامل را ببرید. به علاوه، این کارت گرافیک گیگابایت مجهز به تکنولوژی ATI PowerPlay است که بواسطه آن انرژی کمتری مصرف می شود و میزان انجام کار با استفاده از هر وات انرژی به بالاترین حد خود می رسد و در مواقعی که بیشترین کار انجام می شود بیشترین انرژی به قطعه وارد می شود و در مواقع کار سبک انرژی ورودی به این کارت گرافیک کاهش می بابد. محصولات گرافیکی گیگابایت کاملا با استاندارد RoHS مطابقت دارند و از مرحله ساخت تا قفسه های فروش، گیگابایت راه حل های سبزی برای بالا بردن راندمان مصرف انرژی دارد.




:: بازدید از این مطلب : 266
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد